Asa cum v-am obisnuit, postăm si aici in mediul virtual, periodic, principalele lucrări ce se desfășoară la nivel de comună. Astfel, mai jos vom enumera ceea ce autoritatea locală a desfășurat in ultimele două luni, timp in care unele lucrări s-au finalizat, altele au continuat sau alte noi șantiere s-au deschis .
Zi de zi muncim pentru dezvoltarea continuă a comunei si creșterea confortului cetățeanului !
Sunt principalii factori ce ne determină în a nu sta pe loc, ci a continua construcția #ZimanduluiFrumos !
Asadar, situația lucrărilor din ultimele 8 săptămâni este următoarea:
✅️1.      S-au construit 3 noi locuri de joacă : unul in parcul din Zimand Cuz, unul in curtea Dispensarului Uman din Zimand Cuz, iar altul in cartierul de tineri din Zimandu Nou .
✅️2.      S-a intocmit proiectul tehnic pentru amenajare sens giratoriu la intersectia drumurilor DN79 cu DJ791. Cunoastem in de-apropae problema intrarii/iesirii din cartierul de tineret , astfel ca ne dăm toată silința in rezolvarea acesteia.
✅️3.      La Zimandu Nou, fosta clădire Zimas a intrat intr-un proces complet de reabilitare. S-a inceput cu schimbarea acoperisului, apoi cu inlocuirea pardoselii, iar acum se lucreraza la consolidarea pereților si alte finisaje interioare. Ca utilitate, in aceasta cladire va exista un muzeu al comunei, dar si un adapost de urgenta complet utilat, pentru cazurile ( speram cat mai putine) care impun acest lucru .
✅️4.      Căminul cultural din Andrei Saguna a imbracat o haină nouă. Au avut loc lucrări de renovare interioare si exterioare ale cladirii, s-a achizitionat mobilier nou ( scaune si mese ), astfel incat acum, după cel din Zimand Cuz si apoi cel din Zimandu Nou, si căminul din Andrei Saguna arată frumos si elegant.
✅️5.      Au avut loc lucrări de infrumusețare a centrului civic din Andrei Șaguna. S-a pavat curtea căminului , s-au montat lampadare ornamentale si s-a desfiintat gardul ce delimita curtea căminului de stradă .
✅️6.      La baza sportivă din Zimandu Nou, s-a montat o nouă tribună , s-a inlocuit vechiul gard cu unul nou . Avem una dintre cele mai frumoase baze sportive din județ, si lucrul acesta nu poate decât să ne îmbucure !
✅️7.      La Utvinis, au continuat lucrările de reabilitare ale căminului , lucrări ce se desfășoară atât in partea exterioară cât și interioară.
✅️8.      O nouă autospecială pentru SVSU Zimandu Nou !
In luna mai , am avut privilegiul de a avea în comunitatea noastră o delegație din Franța formată din 6 persoane, pompieri la rândul lor .
Pompiers Missions Humanitaires , despre ei este vorba, ne-au dăruit o mașină destinata situațiilor de urgență complet utilată!
✅️9.      In vederea cresterii debitului de apă , au avut loc lucrari de aductiune apă potabilă Arad – Zimand Cuz, tronson Livada- Zimand Cuz .
✅️10.   Pe lângă toate acestea, zilnic suntem pe teren cu gospodăria comunală pentru intretinere spatii verzi, toaletare copaci si curatenie in comună.
In linii mari , acestea sunt principalele FAPTE ( pentru că faptele țin locul vorbelor), desfasurate recent de primăria Zimandu Nou. Si după cum v-am obisnuit : CONTINUĂM !
Multă sănătate tuturor ! Numai bine !
Administrația locală Zimandu Nou
Primar, Vidran Dorel