Dorel Gheorghe Vidran
TEL: 0766294640
Dragi concetățeni şi dragi vizitatori ai acestei pagini web a administrației locale,
Vă urez bun venit pe pagina de internet a Primăriei Comunei Zimandu Nou şi vă mulţumesc pentru interesul dumneavoastră.
Am creat această pagină în scopul de a prezenta vizitatorilor frumoasa noastră comună şi pentru a comunica cât mai eficient cu cetăţenii. În pagina noastră web, veţi găsi informaţii utile cu privire la activităţile care se desfăşoară în cadrul Primăriei, servicii, plățile taxelor în mediul on-line, ştirile şi programele diverselor evenimente culturale.
Veţi găsi, de asemenea, informaţii interesante despre istoria comunei şi profilul său cultural şi economic.
Prin intermediul acestui portal, ne propunem să creăm o legătura durabilă şi de încredere între cetăţeni şi administrația locală, cu scopul de a soluţiona în timp util doleanțele dumneavoastră, precum și de a vă informa mereu despre reglementările legislative de interes local.
Pentru cei care vizitează pagina web a Primăriei, nefiind cetățeni ai comunei noastre, vă informez că Zimandu Nou este o comună europeană, nod de tranzit între județele Arad și Oradea, cu rețea de utilități publice și infrastructură într-o permanentă modernizare, cu o comunitate formată din români și maghiari care trăiesc într-o deplină armonie. Comuna noastră este formată din localitățile Zimandu Nou, Andrei Șaguna, Utviniș și Zimand Cuz.
Este o comună unică în județul Arad, aflată la o distanță de doar 8 km de Municipiul Arad, o comună pentru progresul căreia, noi, administrația locală, depunem toate eforturile necesare.
Promovăm un act administrativ deschis și transparent, prin care încercăm să îndeplinim cerințele cetățenilor, având ca scop creșterea condițiilor de urbanism și asigurarea tuturor condițiilor necesare dezvoltării comunității locale.
În acest scop am realizat accesarea de fonduri europene, având proiecte câștigate și pe programele naționale de modernizare a infrastructurii și a obiectivelor de interes public.
Ca urmare a unei administrări corecte și oneste a comunei, putem vorbi despre implemenmtarea rețelei de canalizare, stație de epurar, avem acces la rețeaua de gaz, s-a investit major în modernizarea infrastructurii (străzi asfaltate, trotuare pavate etc), iluminat public, clădirile publice au fot total reabilitate (Primărie, școli și grădinițe, cămine de cultură, Casă de Cultură), s-a investit în sport (5 terenuri sintetice de sport, bază sportivă renovată, vestiare construite etc), s-a investit în cultură (susținerea ansamblurilor populare și a activităților culturale), a existat și există o preocupare permanentă pentru înfrumusețarea și întreținerea domeniului public.
De asemenea, una dintre preocupările noastre permanente este de a avea un dialog constructiv, de substanță, cu antreprenorii privați, pornind de la principiul că fiecare investiție privată reprezintă un câștig pentru comună, pentru comunitatea noastră locală. Pentru aceasta, am creat și dezvoltat parcul industrial al comunei, unde își desfășoară activitate o multitudine de societăți comerciale, inclusiv multinaționale, exemplul cel mai elocvent fiind compania WEBASTO.
O altă dorință a noastră a fost de a aduce tineri în comună, motiv pentru care am și dezvoltat noi cartiere pentru familiile tinere, cartiere dotate cu toate utilitățile necesare.
Vă invit așadar, să veniți în comuna Zimandu Nou, o comună primitoare, pentru a pune bazele unei colaborări reale și cu perspective de viitor. Pentru aceasta, vă prezint mai jos și câteva date administrative referitoare la comuna noastră.
Primar Vidran Dorel
Câteva date administrative despre Comuna Zimandu Nou
Localități aparținătoare: Zimandu nou, Zimand Cuz, Andrei Saguna, Utvinis
Suprafață teren extravilan 6 412 hectare
Suprafață teren intravilan 1.000 hectare
Populație 4.916 locuitori
Rețea canalizare 80 %
Rețea apă potabilă 100 %
Rețea gaz 90%
Rețea energie electrică 100%
Străzi asfaltate 98 %
Acoperire rețea internet 100%
Nod de acces între Arad și Oradea
Distanță acces autostradă 20 km
Acces stație CFR
Cultură: Cămine culturale- 3, Casă de cultură – 1, Ansambluri – 2, Bibliotecă-1
Baze sportive – 5
Învățământ: Grădinițe- 4, Școli Gimnaziale-2
Servicii Medicale: Cabinete Medicale – 4
Ramuri industriale în activitate: industria prelucrării lemnoase, industria marochinăriei și tapițeriei, industria auto, mici antreprenori.
Agricultura: suprafață agricolă lucrată 100% (terenuri clasa A)
Formație civilă locală de pompieri
Culte: ortodox, romano-catolic, penticostal, Baptist
Parcuri industriale: 2
Cartiere noi pentru familiile tinere: 2